Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onvoldoende aandacht voor brandveiligheid bij het management van zorginstellingen

Onvoldoende aandacht voor brandveiligheid bij het management van zorginstellingen vormt een risico en kan in geval van brand leiden tot tientallen dodelijke slachtoffers. Die mening heeft René Hagen, lector Brandpreventie bij het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV). De lector pleit dan ook voor extra aandacht.

Hagen stelt dat op managementniveau er onvoldoende aandacht aan brandveiligheid wordt besteed. “Onderzoek van de Inspectie laat zien dat het management zijn verantwoordelijkheid afkoopt door te investeren in BHV-teams op de werkvloer in plaats van de stand van zaken kritisch te bekijken en op orde te brengen. Vandaar dat het ministerie van VWS het project ‘Risicogestuurde brandveiligheid in de zorg’ is opgestart, ter ondersteuning van het management. Voldoen aan de regels van het Bouwbesluit leidt niet automatisch tot een brandveilig gebouw. Dat gaat verder dan de regels en is de verantwoordelijkheid van het management. Zij moeten ervoor zorgen dat kwetsbare mensen onder hun dak ook bij brand veilig zijn.” 

Strategische brandveiligheid

Het betoog van Hagen onderstreept de visie van Brafon. Op 4 juni aanstaande organiseert Brafon het Strategisch Brandveiligheidsevent Maatschappelijk Vastgoed. Een ideaal moment voor u als eindverantwoordelijke van uw vastgoed om mede-beslissers te ontmoeten en samen met hen te sparren over een juist beleidsplan brandveiligheid! 

Volledige lezing

Klik hier voor het volledige betoog van René Hagen.

Deel deze post op:

Dit is misschien ook interessant voor je?