Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opgeleid Persoon

Bij iedere brandmeld- en ontruimingsinstallatie is het wettelijk verplicht dat naast het vereiste jaarlijkse onderhoud, de installatie ook maandelijks wordt gecontroleerd, waarbij de 4-maandelijkse controles uitgebreider zijn. Deze taken worden tegenwoordig de Beheerderstaken genoemd, maar zijn ook bekend onder de term Opgeleid Persoon.

Een Opgeleid Persoon (tegenwoordig dus Beheerder Brandmeldinstallatie genoemd) hoort te beschikken over het officiële diploma. Bedrijven die verplicht zijn een brandmeldinstallatie in het gebouw aan te leggen, dienen ook te zorgen dat er een beheerder Brandmeld- en Ontruimingsinstallatie is, die aantoonbaar is opgeleid. Hij of zij voert elke maand de wettelijke taken uit. Dit staat beschreven in de NEN 2654. Een beheerder is (bij brand) het eerste aanspreekpunt van de brandweer.
 

Zelf een opleiding volgen?

Bekijk dan de opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie van ons zusterbedrijf Obex Opleidingen. U kunt dan zelfstandig de beheerderstaken uitvoeren.

Disclaimer:
Dit artikel is geschreven ten tijden van het Bouwbesluit 2012. Dit artikel moet nog aangepast worden aan het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN

Zoek
Sluit dit zoekvak.