Search
Close this search box.

Ontruimingsplattegrond

De NEN 8112 schrijft het verschil tussen een veiligheids- en ontruimingsplattegrond voor. Een ontruimingsplattegrond is een plattegrond waarop de vluchtwegen en de brandblusmiddelen zijn weergegeven. Deze plattegronden hangen op duidelijke en zichtbare plaatsen in een gebouw. Wanneer een incident of calamiteit zich voordoet en er dient ontruimd of geëvacueerd te worden, kunnen deze plattegronden snel geraadpleegd worden hoe men zo snel mogelijk naar een veilige plaats komt.   
 

Een ontruimingsplan opstellen

Het hebben van een ontruimingsplan voor uw gebouw is verplicht volgens het Bouwbesluit 2012 artikel 6.23, de Arbowet artikel 15 en het Arbobesluit zodra er een brandmeldinstallatie aanwezig is. Een verplicht onderdeel van het ontruimingsplan is de veiligheidsplattegronden per bouwlaag. Daarop moet alle veiligheidsinformatie vermeld, maar de ontruimingsplattegronden zijn niet altijd verplicht. Informeer naar de mogelijkheden hoe Tesmo u kan u helpen met het opstellen van een ontruimingsplattegrond.

Disclaimer:
Dit artikel is geschreven ten tijden van het Bouwbesluit 2012. Dit artikel moet nog aangepast worden aan het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN

Search
Close this search box.