Search
Close this search box.

Brandblussers

Er zijn veel verschillende soorten brandblussers verkrijgbaar. Elke brandblusser kan voor een andere situatie worden ingezet. Hieronder maken we een overzicht welke brandblusser er voor welke brandklasse gebruikt kan worden. 

 • C02-brandblusser 
  Bij het gebruik van een C02-brandblusser wordt het vuur als ware gestikt door de kooldioxide die uit de C02-brandblusser komt. Hierdoor daalt de zuurstofconcentratie en wordt verdere verspreiding van het vuur tegengegaan. Deze brandblussers zijn geschikt voor het bestrijden van brandklasse B en C. 
   
 • Schuimbrandblusser 
  Bij het gebruik van een schuimbrandblusser wordt het vuur gedoofd doordat er een combinatie van water en schuim op de brand gespoten wordt. Wanneer deze oplossing in de sproeikop zich vermengt met lucht wordt de blusduur van de brandblusser verlengt. Deze brandblussers zijn geschikt voor het bestrijden van brandklasse A, B en F.  
   
 • Poederbrandblusser 
  Bij het gebruik van een poederbrandblusser wordt er een chemisch poeder op het vuur gespoten. Dit chemische poeder verstikt het vuur en werkt snel.  De poederbrandblussers geven wel veel rommel na gebruik, als alternatief kan er voor een schuimbrandblusser gekozen worden. Deze brandblussers zijn geschikt voor het bestrijden van brandklasse A, B, C, D of een combinatie daarvan. 
   
 • Waterbrandblusser 
  Bij het gebruik van een waterbrandblusser wordt er meer dan alleen water gespoten uit de brandblusser. Aan dit water zit een additief toegevoegd. Door dit additief worden de waterdruppels beter verspreid en doeltreffender over het vuur verdeeld. Deze brandblussers worden alleen gebruikt voor het bestrijden van brandklasse A.

Disclaimer:
Dit artikel is geschreven ten tijden van het Bouwbesluit 2012. Dit artikel moet nog aangepast worden aan het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN

Search
Close this search box.