Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beroerte

Bij een beroerte krijgen de hersenen voor een korte of lange tijd geen zuurstof meer. Dit zorgt voor plotselinge uitvalverschijnselen. Wanneer de hersenen geen zuurstof meer krijgen valt het regelcentrum van ons lichaam stil. Dit regelcentrum zijn onze hersenen, deze krijgen zuurstof en voedingstoffen via het bloed. Hierdoor kunnen wij praten, zien, voelen, ruiken, horen, reageren en logisch nadenken. Wanneer een deel van onze hersenen geen bloed krijgen, zal je merken dat je bepaalde dingen niet meer kunt. Dan heb je een beroerte.  

Risicofactoren

Het krijgen van een beroerte kan worden versterkt door onder meer een hoge bloeddruk, een te hoog bloedsuiker- of cholesterolgehalte en/of overgewicht. U kunt de kans op een beroerte verkleinen door te zorgen voor voldoende beweging, gezonde voeding, niet roken en amper alcohol te drinken.
 

Herken de signalen! 

Scheve mond, verwarde spraak of een verlamde arm. Dit zijn drie van de meest voorkomende signalen die er zijn. Er zijn nog wel andere verschijnselen die op een beroerte kunnen duiden maar die komen minder vaak voor. Wanneer er een vermoeden is van een beroerte dient direct 112 gebeld te worden, een snelle behandeling is van levensbelang bij een beroerte.  

©Hartstichting
 

 

Behandeld tijdens de training BHV Basis

Het onderwerp beroerte wordt behandeld tijdens onze BHV Basis opleiding. De doelstelling van de BHV Basisopleiding is om de cursisten bekwaam te maken op het gebied van Bedrijfshulpverlening. Deze doelstelling zal behaald worden door het behandelen van de thema’s  Eerste Hulp en Brandbestrijding en Ontruiming. Het onderwerp beroerte valt onder EHBOBekijk deze opleiding nu.

Disclaimer:
Dit artikel is geschreven ten tijden van het Bouwbesluit 2012. Dit artikel moet nog aangepast worden aan het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN

Zoek
Sluit dit zoekvak.