Search
Close this search box.

Rolluiken

Zonwering (zonneschermen of screens) kan voor de repressieve dienst van de brandweer een probleem geven. Dit kan te maken hebben met de bereikbaarheid van verdiepingen met behulp van een ladderwagen en het kunnen overslaan van een brand via die zonwering. Indien de zonweringsinstallatie is voorzien van een centraal besturingssysteem, heeft het de voorkeur om in het geval van een brandmelding deze zonwering automatische omhoog te sturen. 
 

Rolluiken

Vooral winkels zijn vaak voorzien van rolluiken ter voorkoming van inbraak en vernielingen. Voor de brandweer zijn deze rolluiken echter niet wenselijk omdat dergelijke middelen leiden tot vertraging van het repressief optreden. Als het gebouw is voorzien van een brandmeldinstallatie is het mogelijk deze rolluiken automatisch omhoog te sturen in geval van een brandmelding. Is het pand niet voorzien van een brandmeldinstallatie dan is het noodzakelijk om in overleg met de brandweer te kijken naar oplossingen om het optreden van de brandweer in geval van brand mogelijk te maken.

Disclaimer:
Dit artikel is geschreven ten tijden van het Bouwbesluit 2012. Dit artikel moet nog aangepast worden aan het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN

Search
Close this search box.