Search
Close this search box.

CE-markering

Voor het stellen van eisen aan de bouwproducten, wordt verwezen naar kwaliteitsverklaringen. Zo is het gebruik van bouwmaterialen en bouwdelen met een CE-markering verplicht. Dit in verband met de Europese richtlijn voor bouwproducten.

Veel wordt verwezen naar een kwaliteitsverklaring. Deze worden afgegeven door certificeringinstellingen. In dergelijke verklaringen staat aangegeven dat een bouwmateriaal, of bouwdeel, voldoet aan de eisen die aan zulke materialen worden gesteld. Hierbij is het van belang dat de materialen zijn toegepast zoals omschreven in de kwaliteitsverklaring. Er mag ook gebruik worden gemaakt van materialen zonder een erkende kwaliteitsverklaring. Het is in dat geval aan de gebruiker om aan te tonen dat de gebruikte materialen voldoen aan de gestelde eisen.

Voor een juiste afstemming tussen de bouwregelgeving, normen, CE-markeringen en kwaliteitsverklaringen, is het in sommige gevallen noodzakelijk nadere voorschriften op te nemen. Deze nadere voorschriften zijn opgenomen in een ministeriële regeling.

Disclaimer:
Dit artikel is geschreven ten tijden van het Bouwbesluit 2012. Dit artikel moet nog aangepast worden aan het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN

Search
Close this search box.