Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bouwconstructie

Vanuit het Bouwbesluit worden er eisen gesteld aan de stabiliteit van de bouwconstructie bij brand. Gesteld wordt dat een bouwwerk een bouwconstructie heeft die zodanig is dat het bouwwerk bij brand gedurende redelijke tijd kan worden verlaten en doorzocht, zonder dat er gevaar voor instorting is.

Deze stabiliteit van de bouwconstructie kan oplopen tot een wettelijke verplichting van ten minste 120 minuten stabiliteit bij brand van de bouwconstructie. De eisen aan de stabiliteit van de bouwconstructie in een gebouw is afhankelijk van meerdere factoren.

Een constructeur kan middels een constructieberekening vaststellen of aan de benodigde stabiliteit van de bouwconstructie wordt voldaan. Dit wordt vastgesteld met de hiertoe opgestelde Eurocodes.


Leer meer over bouwconstructies

Obex heeft een drie-daagse opleiding Bouwkundige Brandveiligheid ontwikkeld waarin dieper wordt ingegaan op Bouwkundige Brandveiligheid

Disclaimer:
Dit artikel is geschreven ten tijden van het Bouwbesluit 2012. Dit artikel moet nog aangepast worden aan het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving 

Heb je nog VRAGEN?

ADRES

OPENINGSTIJDEN

Zoek
Sluit dit zoekvak.